Øyhopping

Ønsker du å oppleve ekte kystkultur, råskap, frisk luft, lukten av tang og tare, regn, vind og sol som skifter flere ganger i døgnet, samt kortreist mat fra øyriket Frøya og Hitra? Ja, da er Hotell Frøya behjelpelig med å skreddersy et opplegg som passer akkurat dere! Frøya på Trøndelagskysten ligger omkranset av et fantastisk øyrike med mer enn 5400 holmer og skjær. Det gir en helt unik naturopplevelse å utforske denne fasinerende delen av Norge. Den særegne naturen gir muligheter for en rekke spennende opplevelser og aktiviteter.

 
 
frøya-10.jpg
 

BÅTTRANSPORT

Her på Frøya er det utallige forskjellige måter og oppleve den fantastiske skjærgården på. Med erfarne sjøfolk bak spakene kan du trygt la deg fascinere av det krystallklare havet, oppleve fiskelykkens velsignelse, dykke og se på den fantastiske faunaen eller oppleve skjærgården med Rib. Ta kontakt for ulike måter å ta deg ut i øyrekka på.

Å oppleve Frøya fra sjøsiden kan også skje i roligere former. Du hopper fra øy til øy i et skjærgårdscruise, Wold kysttransport (link) eller Jodd (link) tar dere med for å oppleve kystlivets atmosfære blant holmer og værutsatt bebyggelse. Havsafari med havørn, sel og kanskje et glimt av spekkhoggeren gjør turene uforglemmelige. Øyene utenfor Frøya; Sula, Bogøyvær og Mausund, har alle egne særegne spisesteder/puber, så en pub til pub runde med båt er fullt mulig!


Er du ute etter litt ekstra fart og spenning kan  JODD deg med ut på rafting på storhavet.

 

lenker

 
 
 

OPPLEV

Fiskeværa utenfor frøya

 
untitled-8410.jpg
 

LYST PÅ EN TUR TIL SULA, BOGØYA OG MAUSUND?

Vandre på øyene og puste inn kystlivets atmosfære blant værutsatt bebyggelse, havsalte brygger og sjøvasket flora. Bo på Hotell Frøya og ta øyhopping med rutegående båt eks. lørdager. Kjør til Dyrøy, ta rutegående båt ut til Sula, Bogøya og Mausund.

 

 

Ferge til Sula / mausund:

 
 

besøk

fiskeværet halten

 
vindfang_plott80x100medutg_63stk29.jpg
 

HALTENTUR

Vår fantastiske øyrekke mot nord med, Halten som den ytterste øy, Halten ligger innenfor Froan naturreservat, som  absolutt er verdt et besøk.  I juni, juli og august går sommerruta til Halten på tirsdager og søndager. Da er det stopp på Halten, der du har litt tid  til å rusle rundt på dette gamle fiskeværet. Turen går innom Gjæsingen, Sørburøy og Sauøy, en flott tur! Turen kjøres av MS Vetlefjord.

Tirsdager: juni, juli og august:
Avgang fra Dyrøy kl. 11.25
Gjæsingen kl. 12.00
Sørburøy kl. 12.25
Sauøy kl. 12.35
Halten kl. 13.30
Avgang fra Halten kl. 14.00
Sørburøy kl. 15.10
Gjæsingen kl. 15.35
Dyrøy kl. 16.10

Søndager: juni, juli og august:
Avgang fra Dyrøy kl. 10.05
Gjæsingen kl. 10.40
Sørburøy kl. 11.00
Sauøy kl. 11.10
Halten kl. 12.00
Avgang fra Halten kl. 14.10
Sauøy kl. 15.00
Sørburøy kl. 15.10
Gjæsingen kl. 15.45
Dyrøy kl. 16.10

 

RUTETABELL