Turer på Frøya

 

vindfang_plott80x100medutg_63stk66.jpg
 

Turforslag

Det er mer ved Frøya enn sjø, skjær og holmer. Her er det også mange fine fiskevann og merkede stier for fotturer. Det er gode muligheter til å knipse noen flotte bilder.  De høyeste toppene er i overkant av 70 meter og ruver ikke veldig i terrenget. Men utsikten er super uansett og det er lett å orientere seg. Terrenget kan minne litt om høyfjellet. Det er lite vegetasjon, mye stein og lyng. Plutselig dukker det opp trivelige, små dalsøkk med vann og skog.


 
 

1

Frøyas høyeste topp, Besselvassheia 76 moh - 6,8 km t/r, etter merket sti 

Selv om det er ganske flatt på Frøya er mye av landskapet småkupert, berglendt og med små myrområder innimellom.  I tillegg til Besselvassheia på 76 moh. er det tre topper som er 74 moh.; Hakkberget, Stutvassheia og Sandvassheia.  Rutebeskrivelse: Følg merket sti fra parkeringsplassen i Stutvassdalen. Første del av turen går på traktorvei av skjellsand oppover Stutvassdalen. Dette er et populært turområde for alle, med turbokkasse også i enden av Stutvassdalen.  Retur samme vei tilbake. Enkel løype.


2

Kjærlighetsstien

Ca 10 km t/r,  2-3 timer t/r

Vandre over øya på «Kjærlighetsstien», stien går fra Skarsvågen til Tungvågen. En vandring oppover den vakre Stutvassdalen, fra dalen kommer man opp på høydedrag og Frøyas ”snaufjell” med utsikt i alle retninger og langt utover havet.  Terrenget på Frøya gir deg følelse av høyfjell – og vidde, samtidig som du er i skjærgården og kan se Trøndelags åpne kystlandskap og store lyngheier. Kjærlighetsstien går langs en av Mor Frøyas "livsnerver", den store bekken som skjærer seg på tvers av øya fra Skarsvågen og Stutvassdalen i sør til Tungvågen i nord. Går du fort, er turen unnagjort på under 2 timer t/r. Vil du kose deg og nyte dagen med andre fysiske og mentale påfyll, kan du drøye den så lenge du vil. Underveis kan man også legge inn fiskepauser, det er ikke krav om fiskekort inne på Frøya, og det er ørret i vannene.


3

Svalbalen på Titran

Ca. 7 km t/r, ca. 2 timer 

Kjør mot Titran. Ta av til Kjervågsundet like før Titran. Kjør 2,1 km.  Du finner en liten parkeringsplass på venstre side av veien, ved lysstolpe.  Svalbalen er et smalt sund som ligger helt vest på Frøya, mot Frøyhavet. Turen starter i Kjervågsundet og går i berglendt terreng med sjøen tett på.  Gå fra parkeringsplassen i retning det rødbrune huset. Følg stien til venstre for huset. Flott utsikt når du kommer opp på høyden vest for huset. Turen går videre hovedsaklig på berg fram til turmålet; ca. 100 m før Svalbalen. Det er også en fin tur om dere går fra parkeringsplassen og bort til det hvite huset i enden av veien. Følg skiltet ”Til utsikten”. Like før huset.  Oppe på haugen er det flott utsikt. Herfra er det ca. 600 m til sandstranden og 3,1 km Svalbalen. Barnevennlig løype.


4

Turer på Hitra

Om du ønsker å gå tur på Hitra er det mange turløyper og brattere terreng.

Margrethes Minde 2,8 km en vei, ca 45 min, 38 moh. Enkel og barnevennlig

Ulvøystien 7,6 km, 2-3 timer. nkelte bratte partier med stiger/tau

 Tonningen til toppen 5,5 km en vei, ca 2 timer, 225 moh. Litt bratt mot slutten