Lokale matprodusenter


Vi er stolte av den kortreiste maten vår og råvarene vi har rett utenfor døren i vårt distrikt. For oss på hotellet er det viktig å tilby kortreist mat basert på de beste råvarene vi har tilgang til. VI VELGER ØKOLOGISK MAT! Det er mange grunner til å velge økologisk mat. Det er sunnere for både deg og naturen, klima og dyrene. Økologisk mat er også bedre på smak, og for oss er det viktig å servere kun det beste til våre gjester. Regionens mange prisvinnende matprodusenter gjør det enkelt for oss å velge både kortreist og økologisk og du finner mange av disse produktene på våre matfat.

 
 

Hurran gård

Hurran Gård leverer produkter av villsau, gjort av godt gammeldags håndverk. Produktene er 100% økologisk av ressursene Frøyanaturen gir. Frøya er en av Norges størstevillsau-kommuner og den friske sjøluften og et rikt matfat av lyng, urter og tang gjør smaken helt spesiell.

 
 

dalpro gårdsmat

Fra DalPro Gårdsmat får du hjort og villsau som lever det frie liv på Frøya og Hitra. Dyrene beiter i lyng, urter, gress, einer, løvkratt og tang året rundt. Hitra har Nord-Europas største hjortestamme, samt et betydelig antall rådyr og en mindre bestand av elg.

 
 

SEASHELL

Seashell er landest største leverandør av håndplukkede, levende kamskjell. Kamskjellene er håndplukkede av dykkere fra naturlige bestander. Seashell er også leverandør av levende kreps og krabbe. Frøya består av 4500 holmer og skjærer og er perfekt for vekst av kamskjell.

 
 

GOḾAT FRØYA

Go’Mat Frøya er produsent av lokal, tradisjonell fiskemat. De er også godkjent som fiskemottak, som gjør at de kan levere kortreist, fersk fiskemat til øyregionen. Ekstra populær er deres salfiskball og ferskfiskball.
Nordmenn har levd av fisk og fiskeeksport i århundrer, og historisk sett har tørrfisk vært den største eksportvaren.

 
 

SALMAR MED LAKSESERIEN “FRØYA”

Frøyabedriften SalMar er en av verdens største produsenter av atlantisk laks og har store deler av sin fiskeproduksjon lokalt her på Frøya. Fra laksen er levende til ferdig pakket loin som er klar for nedkjøling,
tar det kun to timer. Dette sørger for kvalitet i verdensklasse.

 
 

GARNVIK RØKERI

Røykalaksen til Garnvik har fått en fast plass på matbordet i Trøndelag. Med fokus på ekte råvarer, smak og en kombinasjon av ny og gammel matkunnskap har Garnvik gjort stor suksess med sitt lokale røykeri. Røkt laks er en viktig tradisjonelt sett en viktig nordisk matrett og er kjent som nordens kanskje viktigste bidrag til internasjonal matkultur.

 
 

FRØYA TARE

Frøya Tare holder til på Sula utenfor fast-Frøya på Sula. Der håndhøstes tare fra det rene farvannet ytterst i Trøndelags skjærgård, hvor det tørkes og etterpå produseres krydder og pasta. Frøya har vist seg å ha gode forhold og har Europas største anlegg for dyrking av tare.