Lokale matprodusenter


Vi er stolte av den kortreiste maten vår og råvarene vi har rett utenfor døren i vårt distrikt. Her ved Trøndelagskysten finner du fantastiske råvarer - både fra den grønne og den blå åker. For oss på hotellet er det viktig å tilby kortreist mat basert på de beste råvarene vi har tilgang til. Mye av den lokale maten vi serverer er også økologisk, noe som er sunnere for både deg og naturen, klima og dyrene og for oss er det viktig å servere kun det beste til våre gjester.

Trøndelag og Trondheim er kåret som “European Region of Gastronomy 2022”. Hotell Frøya er sertifisert Host, og er stolte støttespillere for denne utmerkelsen. Regionens mange prisvinnende matprodusenter gjør det enkelt for oss å velge både kortreist og økologisk og du finner mange av disse produktene på våre matfat.

 
 

Foto: Hurran Gård

Hurran gård

Hurran Gård leverer produkter av villsau, gjort av godt gammeldags håndverk. Produktene er 100% økologisk av ressursene Frøya-naturen gir. Frøya er en av Norges største villsau-kommuner og den friske sjøluften og et rikt matfat av lyng, urter og tang gjør smaken helt spesiell.

I tillegg driver de en lun gårdskaffe hvor du får “hjemme hos mormor”-følelsen. Både grønnsaker og urter er i hovedsak fra egen gård eller kortreist og de serverer økologisk og hjemmelaget mat, gjærbakst, økologisk drikke i tillegg til kaffe og te. Åpningstidene varierer etter årstid, men sesongen starter i påska. Les mer på deres hjemmeside.

 
 

Foto: Ellen Johansen

dalpro gårdsmat

Fra DalPro Gårdsmat får du hjort og villsau som lever det frie liv på Frøya og Hitra. Dyrene beiter i lyng, urter, gress, einer, løvkratt og tang året rundt. Dyrene er slaktet lokalt og behandlet på riktig måte for at kjøttet skal ha den aller beste kvaliteten. Dalpro Gårdsmat er bant landets mest prisvinnende lokalmatprodusenter de siste årene og her har du også anledning til å dra innom og bli med på foring av hjort.

Hitra har Nord-Europas største hjortestamme, samt et betydelig antall rådyr og en mindre bestand av elg. Gården ligger langs veien, kun 5 minutter unna Fillan på Hitra og er en koselig plass å dra innom for store og små. I tillegg til hjorteforing har de gårdsbutikk og Eventyrstien som strekker seg fra gården helt ned til fjæra. De har sesong om sommeren og er absolutt verdt et besøk!

 
 

Foto: Seashell

SEASHELL

Seashell er landest største leverandør av håndplukkede, levende kamskjell. Frøya består av 4500 holmer og skjærer og er perfekt for vekst av kamskjell. Kamskjellene er håndplukkede av dykkere fra naturlige bestander og gjennom årene har de også skaffet egen produksjon av bl.a. teinefanget sjøkreps og taskekrabbe. Seashell har vunnet flere høythengende priser for sine kvalitetsvarer, og leverer sine produkter til verdens mest eksklusive restauranter.

 
 

Foto: GO MAT FRØYA

GOḾAT FRØYA

Go’Mat Frøya er produsent av lokal, tradisjonell fiskemat. De er også godkjent som fiskemottak, som gjør at de kan levere kortreist, fersk fiskemat til øyregionen. Ekstra populær er deres salfiskball og ferskfiskball.
Nordmenn har levd av fisk og fiskeeksport i århundrer, og historisk sett har tørrfisk vært den største eksportvaren.

 
 

Foto: Salmar

SALMAR MED LAKSESERIEN “FRØYA”

Frøyabedriften SalMar er en av verdens største produsenter av atlantisk laks og har store deler av sin fiskeproduksjon lokalt her på Frøya. Fra laksen er levende til ferdig pakket loin som er klar for nedkjøling,
tar det kun to timer. Dette sørger for kvalitet i verdensklasse.

 
 

Foto: Garnvik Røkeri

GARNVIK RØKERI

Røykalaksen til Garnvik har fått en fast plass på matbordet i Trøndelag. Med fokus på ekte råvarer, smak og en kombinasjon av ny og gammel matkunnskap har Garnvik gjort stor suksess med sitt lokale røykeri. Røkt laks er en viktig tradisjonelt sett en viktig nordisk matrett og er kjent som nordens kanskje viktigste bidrag til internasjonal matkultur.

 
 

Foto: Hitra Gårdsmat

HITRA GÅRDSMAT

Hitra Gårdsmat holder til på ei lita øy utenfor Hitra som heter Helgebostadøya, der produserer de økologisk, upasteurisert ost av kumelk. Her er dyrevelferd i fokus og alle dyrene skal ha det godt. De har egne senger de ligger i, børster og mye menneskelig kontakt og kos. Hitra Gårdsmat foredler melken til ost og har syv forskjellige oster. Her er grotteosten den mest kjente og ostene har fått mange utmerkelser, både nasjonalt og internasjonalt

 

Foto: Helgebostad Hagebruk

HELGEBOSTAD HAGEBRUK

Helgebostad Hagebruk drives av Elisa og ligger på Helgebostadøy, Hitra. Her dyrkes det godt over hundre ulike vekster, grønnsaker og urter. Hagene og dyrkningstunellen er på til sammen ca. 4,5 dekar, og omkranser huset der hun bor med sine to sønner, en flokk høner og ender. På hagebruket kan du få omvisning året rundt, så lenge det ikke er snø. I sesongen kan man handle grønnsaker og urter direkte fra åkeren - perfekt for den matinteresserte.