3 dagers opplevelsestur i Øyrekka
Kya og SULA

 
 

Havet og lyden av bølge skvulp har en egen evne til å få folk til å senke skuldrene. Kysten har et «hav av steder» og opplevelser hvor ro og hvile kan være det eneste du gjør, hvor det er rom for å pleie seg selv og nyte livet med god mat og hygge i fred og ro. En oase nær

  

Forslag til program:

Dag. 1.

Ankomst og innsjekking
Et godt vertskap vil møte dere i resepsjonen, og ønske dere velkommen

 

Ølsmaking og omvisning på Bryggeriet Frøya
Varighet ca. 2 timer.
Bryggeriet ligger ca.10 minutters kjøring fra Hotell Frøya
Helt ut mot havgapet, jobber de hver eneste dag for å levere nydelig øl til sine kunder. De brygger øl som hyller kystkulturen, noe som gjenspeiles i deres valg av logo, navn på produktene og utforming på etikettene.
Det er edle dråper, med en smak av kysten.
Her kan dere kjøpe med dere lokalt øl hjem.

 

Restaurant Havheim på Hotell Frøya
3-retters middag med lokal mat på menyen
Vi presenterer meny og forteller om råvarenes opprinnelighet

 

Dag. 2

En velsmakende og variert frokotbuffet
Her finner dere et godt utvalg av lokale råvarer, frisk frukt og grønt, smoothie, grøt, korn, varmmat og nykokt kaffe og småkaker.

 

Sistranda- Kya- Sula- Sistranda
Turen tar ca. 5 timer t/r. Avreise fra kaia ved Frøya Kultur og kompetansesenter som ligger ca. 100 meter fra Hotell Frøya.  Vi besøker gamle fiskevær i øyrekka, og opplever kystkultur og natur på kroppen. Øyhopping kombinerer opplevelser, mat og drikke på en uforglemmelig måte!

 

Program for dagen:
Vi møtes på kaia nedenfor Frøya Kultur og kompetansesenter til avtalt tid, derfra går turen til det fantastiske øyriket ytterst i havgapet. Skipper`n bestemmer ruta, men dette er det dere vil få oppleve:

 

Kya med historisk vandring
Kya er et avfolket fiskevær sørvest for Sula. Været er lite og flatt, med 6,6 moh på det høyeste.
Her har utallige fiskere levert fangsten sin og søkt om ly i stormfulle netter. Rask tilgang til de beste fiskeplassene gjorde dette stedet så attraktivt. I 1903 bodde hele 505 sesong-fiskere her ute, og været var lenge en av Frøyas største arbeidsplasser. På begynnelsen av 1900-tallet var det ca. 20 rorbuer og 2 store losjihus her med nærmere 450 sengeplasser. I 1862 brant nesten alle rorbuene ned, og det samme skjedde i 1978. i dag står fortsatt noen av de gamle bygningene igjen. Kya er i dag i privat eie.

 

Sula «byen i havet»
Vandring på fiskeværet Sula som ligger langt ute i havet og er en av fiskeværene i øyriket utenfor Frøya.
 Turen opp til fyret fra 1909 byr på en spektakulær utsikt. Lyset er noe helt spesielt her ute. Sula er for mange en uoppdaget perle. Fallene som kranser øya, lager frådende geysirer i møte med storhavet utenfor. Nærheten til naturen gir en egen sjelero. Dette er en av få norske fiskevær med fast bosetting. Sula kalles «byen i havet» fordi husene ligger tett som i en by. Sulas larm er derimot suset fra vinden, bølgene som bryter mot svabergene og et rikt fugleliv.

Lunsj på Terna brygges restaurant

Varm lunsj inkl. kaffe og noe søtt.

Terna brygge ligger på hurtigbåtkaia og er en opplevelse i seg selv med sin rustikke sjarm. I dag en av de populære spisestedene i Øyrekka utenfor Frøya. Terna brygge serverer lokalt fanget fisk, sjøkreps, blåskjell, men byr også på kjøttretter.

 

Guiding på Sula av lokalhistoriker og forfatter Ola Flyum
Sula har røtter tilbake til middelalderen og er Frøyas eldste kirkested. Sula har derfor blitt et av fire nøkkelsteder i kystpilegrimsleia. Øyas historie er samlet på vårt fiskevær- og flaskepostmuseum. Øya har også et av Trøndelags største kunstgallerier og Atelier Staangsund. Om hele gruppa ønsker en guiding på ca. 45 minutter, så gi oss beskjed så kan vi ordne dette, men det vil da bli brukt av denne totale tiden på ca. 5 timer, og ekstra kostnader vil kommer på.

 

Bogøyvær:
Om tiden strekker tar vi også turen innom her, om ikke så kjører vi sakte forbi, slik at dere kan nyte dette vakre øysamfunnet på nært hold. 
På Bogøya er det fine turmuligheter og flotte forhold for fiske, dykking og ferie. Bogøyvær består av de to øyene Bogøy og Smaløy, som er knyttet til hverandre med hengebru. Bogøya har rundt 15 fastboende.

 

Restaurant Havheim på Hotell Frøya
3 retters middag med lokal mat på menyen
Vi presentere meny og forteller om råvarenes opprinnelighet

 

Dag. 3

En velsmakende og variert frokotbuffet
Her finner dere et godt utvalg av lokale råvarer, frisk frukt og grønt, smoothie, grøt, korn, varmmat og nykokt kaffe og småkaker.

Utsjekk kl. 12.00
Ta med deg den gode energien før du vender tilbake til hverdagen, vi anbefaler å ta turen langs fjære nedenfor Hotell Frøya,  eller vandring langs steinalderstien på Sistranda

 Tusen takk for besøket, og velkommen tilbake

Bestilling:
Minimum 10 personer

Sesong:
Sesong fra ca. april til september/ oktober, weekend eller midtuke

Annet:
Ønsker dere endringer i opplegget, så er det bare å spørre, vi tilrettelegger for det meste!

Pris på forespørsel.

Wold KystTransport - Kya 2.jpg
Fototur Kya - Wold KystTransport.jpg
Gruppetur Kya Wold KystTransport.jpg
118586188_3409511135775913_3930375032445727482_o.jpg
121716803_1634644096705410_5116768536230281142_n.jpg